Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

‘Verbetering in vierde kwartaal Beter Bed’

‘Verbetering in vierde kwartaal Beter Bed’
30 aug 2012 om 11:40

Beter Bed zal in het vierde kwartaal betere resultaten laten zien dan in het zwakke derde kwartaal. Duitsland zal daarbij een voortrekkersrol blijven spelen. Dat zegt topman Ton Anbeek in een vraaggesprek met ABM Financial News.

 

Feit is volgens Anbeek dat de Duitse consument minder onzeker is dan die in Nederland. "Duitsland kent geen crisis op de woningmarkt of in de pensioenen,” zegt de topman.

 

Daarbij zegt Anbeek zich geen zorgen te maken over de daling van de vergelijkbare omzet in Duitsland in de eerste zes maanden. Volgens de topman wordt de vergelijkingsbasis voor Duitsland simpelweg moeilijker. Daarnaast kampte Duitsland, net als Nederland met het goede weer waardoor minder mensen naar de winkels kwamen.

 

"Normaal gesproken is er sprake van een inhaalvraag", wat betekent dat consumenten uitgestelde aankopen als nog doen, legt de topman uit. Anbeek houdt wel een slag om de arm en zegt dat bijvoorbeeld zwaar winterweer roet in het eten kan gooien.

 

Bij de definitieve halfjaarcijfers, die geen verrassingen bevatten, liet Beter Bed weten in het derde kwartaal een aanzienlijk lager bedrijfsresultaat te realiseren dan vorig jaar het geval was met net geen 10 miljoen euro. Voor beleggers en analisten is dat, gezien de consensusverwachting van 10,6 miljoen euro, een teleurstelling en het aandeel van de beddenboer zakt 1,5 procent.

 

Minder winkelopeningen in 2012

In de eerste jaarhelft opende Beter Bed 63 winkels en sloot het er 45. Netto kwamen er daarmee 18 filialen bij. Beter Bed streeft naar netto 50 tot 100 nieuwe winkels per jaar. "Dit jaar komen we aan de onderkant uit", aldus Anbeek. Met 1.205 winkels ultimo juni lijkt Beter Bed circa 1.240 filialen aan het einde van het jaar te bezitten.

 

Duitsland blijft speerpunt in het openen van nieuwe filialen, zoals ook al zichtbaar in de eerste jaarhelft. Nieuwe markten zal Beter Bed niet betreden. Wel hoopt Anbeek via het internet de verkoop te kunnen aanjagen. In het vierde kwartaal gaat de Duitse webshop van start. Na Nederland is Duitsland het tweede land met een eigen webshop. Andere landen staan op de planning.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.